Expoziţia proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”

Social

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită să vizitaţi expoziţia proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, ce va fi organizată în perioada 7-13 august, în sala „Auditorium” a muzeului.

Proiectul „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, cod ROBG-476, este implementat de Fundaţia „Mână Deschisă”, Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2 şi se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 „Regiunea verde”.

Expoziţia prezintă într-un mod atractiv 18 machete ale unor obiective, 9 din România şi 9 din Bulgaria, parte a patrimoniului cultural şi istoric cu o istorie comună între cele două ţări. Organizatorii vor oferi gratuit publicului vizitator materiale de informare.

Expoziţia poate fi vizitată între orele 9.00-17.00, în condiţiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Intrarea este liberă!

Expoziţia de la Alexandria este prima din seria celor patru expoziţii ale proiectului ce vor fi organizate în oraşe din sudul României, celelalte trei urmând a fi deschise publicului vizitator, astfel:

– Călăraşi, Muzeul Dunării de Jos (15-21 august, orele 9.00-17.00);

– Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie (23-30 august, orele 9,00-17,00);

– Craiova, Muzeul Olteniei (2-8 septembrie, orele 9.00-17.00).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.