Comunicat de presă privind aprobarea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea situaţiei generate de infecţia cu SARS CoV-2, pe raza municipiului Alexandria

Social

Comunicat de presă privind aprobarea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea situaţiei generate de infecţia cu SARS CoV-2, pe raza municipiului Alexandria

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 13/ 19.04.2021, valabilă începând cu data emiterii acesteia pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 02.05.2021 inclusiv, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmare statisticilor prezentate cu privire la rata incidenţei cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în Municipiul Alexandria, la momentul comunicării fiind de 3,17 cazuri la 1000 de locuitori.

Măsurile suplimentare care s-au adoptat la nivelul municipiului Alexandria pentru perioada 19.04.2021-02.05.2021 :

– purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice.

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-18 din H.G. nr. 432/2021.

– se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări şi alte asemenea), în spaţii închise si spatii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;

– se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte.

DE REŢINUT:

– căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

– cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

SE INTERZIC, pentru perioada 19.04.2021 – 02.05.2021, inclusiv, următoarele:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor.

– activitatea operatorilor economici licenţiaţi in domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri şi alte asemenea.

În perioada 19.04.2021-02.05.2021, inclusiv, VOR FI PERMISE următoarele:

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

– în intervalul orar 05:00-22:00 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

– se aprobă funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

– se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 05:00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, în perioada 01.05-02.05.2021.

– unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Activitatea Centrului de Profilaxie Orodentară, Cabinetul stomatologic şcolar al Liceului Teoretic „Alexandru Ghica”, precum şi a Cabinetului stomatologic şcolar al Colegiului Naţional Pedagogic „Mircea Scarlat”, din municipiul Alexandria, se suspendă pe parcursul perioadei mai sus-menţionate.

Instituţiile publice, operatorii economici si populatia de pe raza municipiului Alexandria au obligaţia verificării ratei de incidenţă zilnică pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Teleorman, secţiunea „ACTIVITĂŢI”, subsecţiunea ” SITUAŢII DE URGENŢĂ” rubrica „RATA DE INCIDENŢĂ”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.