Cinci candidaţi se află pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman şi tot cinci candidează la primăria localităţii reşedinţă de judeţ, Alexandria

Politic

Cinci candidaţi se află pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman şi tot cinci candidează la primăria localităţii reşedinţă de judeţ, Alexandria.

Astfel, cei cinci care vor să ajungă preşedinte al CJ Teleorman sunt: actualul preşedinte al instituţiei, Adrian Ionuţ Gâdea (PSD), Costel Constantin Stăvărache (PMP), antreprenor, George Cătălin Mardare (SOS), fără ocupaţie, Gabriel Florinel Florea, din partea AUR, antreprenor, Marin Ţole, de la PNL, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Conform BEJ Teleorman, 30 de consilieri urmează să fie aleşi ca membri ai Consiliului Judeţean.

La Primăria municipiului Alexandria sunt înscrişi în cursa electorală: independentul Dan George Dobre, de profesie politolog; medicul Cătălin Alexandru Dumitraşcu, din partea ADU; de la PSD candidează actualul primar, Victor Drăguşin, Haralambie Epure, de la PNL, care este medic veterinar, iar de la AUR candidează Alin Bogdan Doncea, teolog, profesor.

Într-o localitate, la Necşeşti, este un singur candidat la primărie, Marian Ilie Bănăseanu, de la PSD. Localităţile din judeţ cu cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar, câte şase, sunt Turnu Măgurele şi Troianu.

În judeţul Teleorman vor fi deschise 334 secţii de votare. Peste 286.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne duminică în Teleorman. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .