Pădurea Vedea, cea mai mare zonă de agrement din municipiul Alexandria

Divertisment

Unul din cele mai potrivite locuri din municipiul Alexandria pentru relaxare este pădurea Vedea, cea mai mare zonă de agrement din Teleorman. Transformată radical în ultimii ani, pădurea răspunde nevoilor celor care practică sport, iubesc animalele ori pur și simplu, natura.

În timpul iernii, atmosfera creată de râul Vedea întregește un tablou perfect natural, iar în timpul verii reprezintă sursă de inspirație pentru cuplurile romantice care se plimbă pe malul apei ori motiv de distracție pentru tinerii care se decid să facă grătare în locurile special amenajate. Pasionații sportului au la dispoziție terenuri de baschet, de fotbal, dotate cu nocturnă și pistă de role, iar părinții au un spațiu generos în care se pot delecta și își pot ține sub observație copiii care își consumă energia la locul de joacă. În parcul pădurea Vedea se regăsește și o suprafață generoasă pusă la dispoziția animalelor și păsărilor rare care se lasă admirate și chiar mângâiate prin gard de trecători. Aleile asfaltate și băncile renovate vin să completeze cerințele oamenilor.

În prezent, pădurea Vedea se află într-o continuă schimbare. În viitorul apropiat primarul municipiului Alexandria dorește să dezvolte zona de agrement și propune realizarea unei oaze de liniște și verdeață, a unor trasee pentru plimbări cu bărcuța ori cu hidrobicicleta, piscine tip aqua-land și pescuit sportiv.

‘Pădurea Vedea a început deja. Realizăm cu forțe proprii asta înseamnă cu ADP-ul și cu Societatea de Infrastructură a municipiului. Lucrările au început. Totalul se ridică la un 65 de miliarde de lei vechi deci șase milioane și jumătate de lei. Proiectul respectă pașii speciali pe care îi regăsim atunci când vorbim de păduri și despre transformarea lor în pădure-parc. Așa cum intenționăm, vor fi realizate, spații noi de joacă, vor fi realizate spații noi de socializare, de picnic, grup sanitar cu iluminat atât ambiental, dar și un iluminat artizanal, foarte multe bănci, alei ecologice, plantări de foarte mulți arbori, arbori de esență tare cu o creștere mai lentă, dar și arbori ornamentali, aici colaborăm cu Ocolul Silvic, singura instituție care poate să facă astfel de plantări, toaletarea arborilor existenți, sistem de irigare subteran. Să fie un parc așa cum vedem, ca exemplu așa, în filmele occidentale. Am început lucrările, sunt lucrări realizate în momentul de față pe partea de infrastructură de 4 miliarde de lei vechi și vor fi și lucrări pe partea de peisagistică în ceea ce înseamnă defrișări și plantări de arbori’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Victor Drăgușin.

Înainte de a realiza Complexul de agrement, primăria municipiului Alexandria a luat măsurile necesare pentru ca siguranța celor care doresc să își petreacă timpul liber în incintă să nu fie pusă sub semnul întrebării. La complex, printre altele, poți înota în bazinul acoperit a cărui adâncime este de 1,80 metri. Apa este menținută constat la o anumită temperatură astfel încât să corespundă nevoilor de adaptare ale organismului uman. Bazinul cu dimensiuni semiolimpice este destinat și orelor de curs pe care instructorii de înot le predau teoretic și practic copiilor care doresc să facă performanță în acest domeniu ori vor să învețe să înoate. În același cadru, un jacuzzi de șase persoane, perfect încălzit și igienizat este pus la dispoziția celor care preferă metoda de relaxare fără a depune efort. 

Deoarece alexăndrenii ori trecătorii prin zonă nu se pot bucura de un bazin în aer liber, municipalitatea dorește să extindă proiectul pentru realizarea unui astfel de obiectiv în exterior.