A fost semnat contractul de finanţare din fonduri UE pentru dotarea ambulatoriului SJU Alexandria

Social

Contractul de finanţare pentru dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alexandria a fost semnat, pe 24 octombrie, la Alexandria, de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Adrian Gâdea, investiţia de circa 3,8 milioane de lei fiind realizată printr-un proiect cu fonduri europene.

Prin acest acest proiect va fi asigurată dotarea cu echipamente medicale a şase cabinete din ambulatoriul integrat al spitalului, respectiv ORL, chirurgie generală, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă, dar şi a secţiei de sterilizare care deserveşte atât ambulatoriul, cât şi spitalul. Dotarea va fi completă, modernă şi cu un grad înalt de performanţă, astfel încât activitatea medicală să se poată desfăşura în condiţii optime.

“Este un contract important, un contract în urma căruia ambulatoriul integrat din cadrul SJU va fi dotat cu echipamente performante de ultimă generaţie. (…) Proiectul, odată implementat, nu va face altceva decât să crească, pe de-o parte, ponderea afecţiunilor rezolvate în cadrul ambulatoriului de specialitate, iar pe de altă parte, cred că vom beneficia şi de o scădere a poverii prin spitalizarea continuă. Este un proiect în urma căruia medicii vor putea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii mai bune. Au posibilitatea, odată cu dotarea ambulatoriului, să pună un diagnostic rapid şi corect. Iar pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, sunt convins că vor beneficia de servicii medicale de cea mai bună calitate”, a declarant secretarul de stat Adrian Gâdea.

Dotarea cu echipamente noi a celor şase cabinete de specialitate din ambulatoriul integrat al spitalului va conduce la reducerea timpilor de diagnosticare şi tratament, contribuind la reducerea numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi medicale, precum şi la reducerea numărului de internări. De asemenea, se estimează o creştere a  cazurilor rezolvate în ambulatoriul de specialitate şi reducerea numărului de zile de spitalizare.  Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea  infrastructurii  sanitare şi sociale, are o valoare totală de 3.791.904 lei şi este implementat de CJ Teleorman, a cărui contribuţie financiară este de 2% din valoarea eligibilă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.