Situaţie dificilă la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman, rămas fără manager

Social

Situaţia de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman este una dificilă în condiţiile în care instituţia a rămas fără conducere din data de 5 noiembrie, când managerul Cristian Popescu a fost revocat din funcţie printr-un ordin al fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, iar până în prezent nu a fost găsit un înlocuitor.

Sindicatul Operativ Ambulanţa Teleorman a trimis o adresă către Ministerul Sănătăţii, Instituţia Prefectului Teleorman şi Consiliul Judeţean, prin care anunţă pentru data de 15 noiembrie un protest al salariaţilor SAJ faţă de situaţia creată în urma revocării managerului.

“Serviciul de Ambulanţă Judeţean nu mai poate angaja nicio plată şi nici nu poate elibera niciun document, deoarece până la această dată nu există nominalizată altă persoană cu atribuţiile managerului”, se arată în documentul transmis factorilor de decizie.  “Menţionăm că până la această dată, statele de salarii nu sunt semnate şi ne aflăm în imposibilitatea de a ne primi drepturile salariale”, se mai arată în document. În plus, există riscul de a rămâne fără carburant pentru ambulanţe dacă nu se plătesc facturile către furnizor, mai spun reprezentanţii SAJ.   Fostul manager, Cristian Popescu, spune că situaţia în care s-a ajuns este una dificilă pentru instituţie, dar şi pentru el. “Mai mult decât atât, situaţia mea este una urâtă. Vin la serviciu dar nu ştiu de ce. Nu am decizie de reîncadrare pe vechea funcţie pentru care am postul rezervat. Şi nici programul de lucru nu îl cunosc. Vin la serviciu fără bani, întrucât nu ştiu cum voi fi plătit, pe ce funcţie”, a declarat fostul manager.

Încă din luna mai a acestui an se caută un manager pentru SAJ Teleorman, însă până acum nu a fost găsită nicio persoană care să îndeplinească toate condiţiile impuse de lege pentru ocuparea acestui post, interimatul fostului manager încetând odată cu ordinul de revocare emis de către ministrul Sorina Pintea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.